Activiteiten natuur jeugdgroep – IVN Hoogeveen

Met het doel om een jeugd natuurwerkgroep te starten, waren leerlingen van groep 4 woensdagmiddag 26 juni uitgenodigd door IVN Hoogeveen. Vanaf 15.00 stonden IVN vrijwilligers klaar in het Steenbergerpark bij het IVN Struunhuus.. Deze aftrap voor het nieuwe jeugdprogramma werd letterlijk en figuurlijk een warm onthaal..

Er waren diverse leuke natuuractiviteiten voor de kinderen die daardoor steeds enthousiaster werden. Dit is precies dat we bij IVN zoeken: enthousiaste jeugd die graag meer wil leren over de natuur. . Ouders werden bijgepraat. Intussen waren er allerlei activiteiten voor de kinderen.   Dromenvangers werden gemaakt van natuurlijk materiaal. Er was een insectensafari. Waterbeestjes werden gevangen en geobserveerd. Vanzelfsprekend mocht een pannetje met popcorn boven het vuur niet ontbreken.

We bieden in het nieuwe schooljaar vanaf september 8  leuke Natuuractiviteiten aan met  vaste begeleiding door Natuurgidsen en jeugdbegeleiders van IVN. Dit doen we voor zowel leerlingen die straks in groep 5 zitten als leerlingen die straks in groep 6 of 7 zitten. Aanmelden voor een jaar vol Natuuravontuur doe je via de website van IVN Hoogeveen.

Vanuit een driejarige samenwerking met DikGroen worden onze jeugdactiviteiten gesponsord.

Deze warme middag in het Steenbergerpark was een voorproefje op Natuuravontuur.