Natuuractiviteiten carrousel – IVN Assen

Op zondagmiddag 16 juni kwamen kinderen met hun ouders, opa’s en oma’s naar het Duurzaamheidscentrum in Assen voor de natuuractiviteiten carroussel. Er waren diverse mogelijkheden, zoals:

SLOOTJES SCHEPPEN
Bij de vijver in de tuin van het Duurzaamheidscentrum stonden begeleiders van IVN Assen klaar met schepnetten en waterbakjes voor de jaarlijkse slootjesdag.
Gelukkig stond er dit jaar voldoende water in de vijver en konden de kinderen enthousiast met hun schepnetjes in de weer. Er werd van alles opgeschept: kikkervisjes, libellenlarven, kleine visjes, slakjes en verschillende watertorren. Met wat deskundige hulp, zoekkaarten en loepjes zochten de kinderen uit wat ze hadden gevonden. Even was er paniek, want de libellenlarven aten de kikkervisjes op! De kinderen leerden hierdoor dat libellenlarven allerlei waterbeestjes eten die kleiner zijn dan zij. Als beloning was er na afloop een verrassing en een slootjesdiploma.

INSECTENSAFARI
Aan de andere kant van het Duurzaamheidscentrum was een Insectensafari. Daar konden kinderen met hulp van de insectenwerkgroep van IVN Assen voorzichtig insecten vangen en daarna onderzoeken. Verder konden kinderen meedoen aan een insecten bingo.

BRAAKBAL PLUIZEN
Ook was het mogelijk om braakballen van uilen uit te pluizen. Met behulp van een loep en zoekkaart kon worden bepaald wat een uil gegeten had. De kinderen gingen hierbij heel precies te werk met een pincet.

De meeste kinderen deden aan meerdere activiteiten mee. Ondanks  vaderdag, voetbal op TV en slecht weer waren er toch nog zo’n 30 kinderen.